czyli że forum przyszłych polonistów?
Nowy użytkownik
Mam propozycję, a właściwie wieści, gdyż czyn już się dokonał Stworzyłam pocztę naszego roku na wp dla osób, które chciałyby się podzielić zdobytymi przez siebie materiałami. Oczywiście nikogo nie zmuszam do "namaszczono-matko-bożo-ojczyźnianej" dobroci:D, aczkolwiek zachęcam. Biada tym, którzy wtargną tam, nie dając niczego od siebie:) Żartuję oczywiście. Chętnym podaję login: filologiapolskagdansk, hasło analogicznie: filologiapolskagdansk2
W związku z tym, że jestem pomysłodawczynią, wrzucam pierwsze teksty. Części z nich nie ma na liście lektur, bądź figurują pod nieco innymi tytułami. Niemniej jednak faktem jest, że wszystko się przyda. Jestem już po kursie leksykologii i leksykografii ( semantyka leksykalna ) na toruńskiej uczelni i podejrzewam, że te zajęcia będą miały zbliżoną formę. Na początek zatem Apresjan, Grochowski etc. Szczerze, mam nadzieję, że nikt mnie nie uprzedził i tego konceptu już nie wprowadził, a jeżeli tak to w takim razie ja proszę o jakieś dane;) Liczę na to, że spodoba Wam się taka wymiana treści merytorycznych. Pozdrawiam.
Nowy użytkownik
Pewnie, że się podoba! Ten mail może się okazać niezbędnikiem:)
1.nauczycielstwo
Ja też→ jestem za
Co to za różnica, nowa - nie nowa, ważne by było praktycznie.